Skip to content

Post-Merger Integration (PMI)

Även de mest lovande affärerna på papper kan stöta på hinder i praktiken – till exempel oenighet inom ledningsgruppen, kulturella skillnader, långsam integration, störningar som påverkar kunder eller verksamhet, bristande fokus på värdeskapande eller missade möjligheter till verklig omvandling. Vi hjälper våra kunder att hantera de mest avgörande framgångsfaktorerna genom hela affärsresan och arbetar aktivt för att minimera risker och maximera affärsnyttan. Nedan är några exempel på vad vi kan hjälpa till med, i delar eller i sin helhet;

•  Tvärfunktionell integration: Vi möjliggör en smidig och effektiv integrationsprocess genom hela organisationen – från kommersiella funktioner (som försäljning, produktutveckling och FoU), till operationella områden (såsom tillverkning, leverantörskedja och inköp) samt stödjande funktioner (exempelvis IT).

•  Strategisk integrationsplanering: Tillsammans med kunden etablerar vi ett ett samlat arbete för att hantera beroenden, minska risker, påskynda integrationen och säkerställa att affärens mål nås.

• Organisationsdesign och talangstrategi: Vi stöttar kunder i att utforma rätt organisationsstruktur och operativ modell för framtiden, samtidigt som vi säkerställer att nyckelpersoner behålls och engageras genom hela integrationsfasen.

• Kultur och förändringsledning: Kulturella skillnader är en vanlig orsak till misslyckade integrationer. Vi hjälper till att identifiera och hantera kulturella skillnader, och implementerar riktade insatser – ofta över hundra – för att skapa en sammanhållen och framgångsrik kultur efter sammanslagningen.

• Kommunikation med intressenter: Genom att kombinera insikter från förändringsledning och beteendevetenskap hjälper vi våra kunder att utforma kommunikation som bygger förtroende, samlar organisationen och skapar framtidstro för det nya bolaget.

• Teknik som möjliggörare: Vi tar fram en tydlig vision för den framtida IT-miljön och bygger digitala lösningar och förmågor som inte bara stödjer verksamheten – utan också driver konkurrenskraft